Er is één ding op de hele wereld

Dat u nooit mag vergeten

 

Wanneer u alles vergeet, maar dat ene niet,

Dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken

 

Maar als u overal aan denkt,

Alles doet en niets vergeet

Maar u vergeet dat ene

Dan heeft u eigenlijk niets gedaan

 

Rumi  (Perzisch dichter, filosoof en mysticus, 1207-1273 )

Dat ene

Vol Zin Onderweg is opgericht door Bertrin Roukema. Als ervaren coach  en mensenwerker heeft hij gemerkt dat er steeds meer behoefte is om coaching te verbinden met zingeving. Bij levensvragen en onvrede van mensen speelt steeds vaker het gemis aan zingeving een rol.

En dit wordt lang niet altijd onderkend. ‘Waarvoor je leeft’ krijgt weinig plaats in het dagelijks leven. Traditioneel boden levensbeschouwing en religie antwoord op deze vragen, maar nu deze kaders grotendeels zijn weggevallen, zoeken mensen zelf hun vorm van zingeving, religie en spiritualiteit. Bovendien wordt deze vormen steeds minder in verbondenheid beleefd: het is een individuele zaak geworden.

Vol Zin Onderweg helpt je bij Zinvinding. Dit doen we door coaching, trainingen, inspiratiesessies, etc. Wij hangen geen speciale levensbeschouwing, stroming of overtuiging aan. Het gaat om jouw zoektocht, bronnen en invulling. Het vinden van passende woorden die aansluiten bij en recht doen aan jouw persoonlijke beleving en waarheid is een belangrijk uitgangspunt van de begeleiding.

 

De kracht van wandelen in de natuur

Naast coachgesprekken binnen de muren van een spreekruimte maakt Vol Zin Onderweg veel gebruik van wandelcoaching. Coachgesprekken vinden plaats tijdens het wandelen in de natuur. Zo ervaar je  de positieve effecten en de kracht van de natuur. Je komt tot rust en in beweging.  In de natuur vind je allerlei natuurlijke elementen die iets bij je oproepen. De natuur werkt als een spiegel, het maakt iets in je los,

je krijgt inzichten en vindt antwoorden op je vragen. Ook de niet-oordelende en de troostende werking van de natuur helpen daarbij. De natuur is bij uitstek een omgeving waar we open staan voor zingevingsvragen.

 

Stilte als antwoord

Het vinden en ervaren van stilte is een belangrijke stap in verandering. Stilte brengt je heel dicht bij jezelf. Je kunt dan je diepste emoties, zoals verdriet en angst in de ogen kijken en dan kan er iets bijzonders gebeuren; de heftige gevoelens kunnen op zo’n moment oplossen. Al is dit soms maar een heel kort moment; het is een belangrijke helende ervaring van innerlijke rust en een begin van verandering. Stilte creëert ruimte voor inzicht, inspiratie en zingeving.

CONTACT

 

Vol Zin Onderweg

Bertrin Roukema

+31(0)6 455 466 99

info@volzinonderweg.nl